I.V.M. DE ZOMERVAKANTIE IS ONS KANTOOR GESLOTEN
VAN 31 JULI TOT 9 AUGUSTUS.

BELANGRIJKE BERICHTEN KUNT U MAILEN NAAR INFO@PETERWETZELS.NL
FIJNE VAKANTIEDAGEN!

Gratis waardebepaling
Verkocht

Eijsden

Vroenhof 17

 • Bouwjaar1853
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.275 m²
 • Perceelopp.790 m²
 • Inhoud970 m³
 • Kamers13
 • Slaapkamers3 (4 extra mogelijk)
Ga direct naar | |
Sfeervol karakteristiek rijksmonumentaal herenhuis uit 1853 gelegen aan de Vroenhof in Eijsden. De Vroenhof is het bekende kerkplein in de oude kern met de Christinakerk, de gezellige straten met kinderkopjes, de wekelijkse markt, de ligging nabij de Maas met het pondje naar België en het openbaar vervoer en winkels op zeer korte afstand. Een unieke plek om te wonen.

Bijzonder mooi pand met een karakteristiek aanzicht. De monumentale omschrijving van deze woning luidt "Bakstenen huis met in de brede gepleisterde voorgevel segmentboogvensters en -ingang in Naamse steen". Ook de binnenzijde is zeer karakteristiek afgewerkt en voorzien van de nodige authentieke elementen, zoals de eiken binnendeuren, hardstenen schouwen, trappenhuis met bordestrap, tegel- eikenhouten- en terrazzo vloeren en getoogde kelders met plavuizen vloer. Daarbij zijn er elementen die de authentieke sfeer versterken, zoals de eiken balken aan het plafond, de chambrangs langs de deurkozijnen en de voordeur met smeedijzeren sierwerk. De woning biedt bijzonder grote leefruimtes met hoge plafonds. Zo bedraagt het totaal inpandig gebruiksoppervlak maar liefst 275 m2, met een woonoppervlak van 165 m2. Buiten de riante woonkamer met aparte eetkamer en keuken, zijn er drie grote slaapkamers met mogelijkheden tot meerdere slaapkamers op de tweede verdieping. Ondanks dat de woning goed onderhouden is dient deze op enkele onderdelen gemoderniseerd te worden.
Bij een woning van dit formaat hoort ook een riante tuin. Met een tuinoppervlak van bijna 600 meter zijn er meerdere terrassen aangelegd en is een deel aangelegd als parktuin met bijzonder veel privacy, bomen en vijverpartij. Prachtige tuin waar men kan genieten van de rust. 
Ondanks dat de woning tussengelegen is, bestaat er een achterom die beschreven is als erfdienstbaarheid "recht van overpad". 

Indeling

Souterrain
- Getoogde kelders (7.3 m x 3.8 m + 4.8 m x 2.9 m) met warmwaterboiler. De kelder is toegankelijk vanuit de hal.

Begane grond
- Hal (7.2 m x 1.8 m) voorzien van een nieuwe meterkast, authentieke tegelvloer en trappenhuis. De hal ligt centraal tussen de woonkamer en de eetkamer en keuken. De dubbele eiken deuren geven een bijzondere sfeer.
- Woonkamer (7.2 m x 4.7 m) voorzien van een grote natuurstenen schouw met kachel, grote hoge getoogde ramen aan de voorzijde met zicht op het Vroenhofplein en eikenhouten vloer. Mooie sfeervolle ruimte met veel ruimte voor een grote zithoek- en eventueel eethoek.
- Eetkamer (4.2 m x 3.6 m) ook voorzien van een schouw en kachel, terrazzovloer en toegang tot de keuken. Ook deze ruimte met de balk aan het plafond geeft weer zoveel sfeer.
- Leefkeuken (4.2 m x 3.5 m) met en originele zwart/wit tegelvloer, keuken in l-opstelling en voorzien van een hardstenen werkblad, 4 pits gaskookplaat met grilplaat, oven, koelkast, vaatwasser en voldoende opbergruimte.
- Bijkeuken met witgoedaansluiting en toilet met zwevend toilet fonteintje en radiator. Samen (3.7 m x 1.7 m). Deze bevinden zich in de aanbouw achter de woning. 

Eerste verdieping
- Overloop (3.3 m x 2.6 m) met toegang tot badkamer, drie slaapkamers en vaste trap zolder.
- Badkamer (3.6 m x 3.3 m) met veel bewegingsruimte. De badkamer is voorzien van een toilet, hoekbad, twee wastafels, douche en raam. De ruimte is geheel betegeld.
- Slaapkamer 1 (6.8 m x 3.9 m) ruim van opzet.
- Slaapkamer 2 (4.7 m x 3.3 m).
- Slaapkamer 3 (4.3 m x 3.9 m).
- Meerdere slaapkamers mogelijk op de tweede verdieping.

Tweede verdieping
- Grote zolder (11.0 m x 6.0 m) verdeeld over meerdere ruimtes. Eventuele meerdere slaapkamers. Hier hangt de omvormer van de 10 stuks zonnepanelen.

Tuin
- De achtertuin is te bereiken via de naastliggende buren. Dit staat beschreven in de eigendomsakte als erfdienstbaarheid "recht van overpad".
- De tuin ligt op het oosten. De tuin is speels aangelegd met meerdere terrassen. De parktuin ligt iets verder van de woning maar wel goed bereikbaar en biedt veel privacy. De tuin is goed omsloten en voorzien van enkele bomen, gazon, veel groen en vijverpartij. Bijzonder fraaie tuin waar men kan genieten van de rust. Het stenen tuinhuis/berging is altijd handig voor de opslag van tuingereedschap enzovoort.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1853
- Inhoud 970 m3 exclusief 75 m3 berging/tuinhuis 
- Perceel 790 m2
- Totaal inpandige oppervlakte 275 m2
- Gebruiksoppervlak wonen 165 m2
- Gebruiksoppervlak overig inpandig 110 m2
- Gebruiksoppervlak externe bergruimte 20 m2
- Houten kozijnen met dubbel glas
- Cv ketel in eigendom en warmwaterboiler
- 10 stuks zonnepanelen, deze zijn eigendom. 2020 geplaatst.
- Energielabel niet aanwezig in verband met monumentaal pand (niet verplicht)
- Monumentale woning
- Dient gemoderniseerd te worden

Oplevering:
In de huidige staat, is in overleg opleverbaar.

Kadastraal:
Gemeente Eijsden sectie D 6289, groot 7 are 90 ca.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met makelaar Peter Wetzels, telefoonnummer 043-303 0600 of 06-11520062.

ONDERHOUD
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat koper(s).

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.Overige specificaties

 • Bouwjaar1853
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.275 m²
 • Perceelopp.790 m²
 • Inhoud970 m³
 • Kamers13
 • Slaapkamers3 (4 extra mogelijk)
Klik hier om de kaart te bekijken

Foto's

Brochure aanvraag