I.V.M. DE ZOMERVAKANTIE IS ONS KANTOOR GESLOTEN
VAN 31 JULI TOT 9 AUGUSTUS.

BELANGRIJKE BERICHTEN KUNT U MAILEN NAAR INFO@PETERWETZELS.NL
FIJNE VAKANTIEDAGEN!

Gratis waardebepaling
Verkocht

Eijsden

Wilhelminastraat 34

 • Bouwjaar1925
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.375 m²
 • Perceelopp.470 m²
 • Inhoud1210 m³
 • Kamers12
 • Slaapkamers5 (2 extra mogelijk)
 • Garageja
Ga direct naar | |
Halfvrijstaand karakteristiek herenhuis met grote tuin, vergunning voor zes slaapplaatsen voor bed and breakfast en groot atelier met tevens woonmogelijkheden. De woning is gelegen in het centrum van Eijsden nabij het kasteel. Op enkele honderden meters bevinden zich de achterliggende weilanden en natuurgebied het Caestertveld. Deze omgeving is dan ook de plek bij uitstek om even lekker te wandelen. Verder ligt het winkelcentrum, openbaar vervoer en andere benodigdheden op korte afstand. Eijsden is een dorp waar het goed vertoeven is door de mooie omgeving en culturele saamhorigheid. Eijsden ligt zeer gunstig ten opzichte van Maastricht en uitvalswegen richting Eindhoven, Aken en Luik.

Deze woning heeft een bijzondere karakteristieke uitstraling. De voorgevel is gemetseld in een rode baksteen met getoogde rollagen boven de kozijnen. De rollagen zijn voorzien van sluitstenen ornamenten, die de bovenlichten met glas-in-lood ramen omsluiten. De houten sierbakgoten, de voordeur met hardstenen opstap, de grote houten toegangspoort en het mansarde dak maken het plaatje af. 
In het huis komen voldoende authentieke elementen tot hun recht zoals de terrazzovloeren, de hardstenen schouwen, de hardhouten bordestrappen, de chambrangs naast de grenen deuren, espagnoletten als sluitwerk aan de kozijnen en de lambrisering tegen de muren. Bijzonder sfeervolle stijl.
De huidige eigenaar heeft de woning in 2009 volledig aangepakt. Zo zijn de daken, enkele vloeren en enkele muren geïsoleerd. Ook zijn verschillende ramen voorzien van monumentenglas. Het dak is voorzien van een dakkapel en zijn de pannen vervangen. Plafonds, alle leidingwerk en elektra zijn vervangen en de badkamer en keuken zijn vernieuwd. Drie slaapkamers in het voorhuis zijn voorzien van badkamer en toilet. Tevens zijn er twee centrale eetruimtes ingericht met keuken. De reden hiervoor is dat er vergunning is afgegeven voor het houden van bed and breakfast voor 6 slaapplekken (drie kamers). Binnen het bestemmingsplan is geregeld dat er eventueel vier kamers mogelijk zijn.
De achterwoning bestaande uit twee lagen is momenteel ingericht als atelier en deels leefruimte. Zo bevinden zich ook hier slaapkamers, badkamer en keuken. Deze ruimte biedt bijzonder veel mogelijkheden. Denk aan huis gebonden beroep, mantelzorg, hobbyruimte, opslag, verhuur van ruimte of eigen gebruik als woning. Deze achterwoning is ook geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Bijzonder markante en sfeervolle woning op een unieke plek.

Indeling

Souterrain
- Kelders (3.7 m x 3.2 m + 4.9 m x 1.7 m).

Begane grond voorhuis
- Hal (4.9 m x 2.0 m) voorzien van complete meterkast, toegang tot twee zitkamers, kelder en tussenhal met toilet. Deze tussenhal geeft toegang tot het achterhuis. De hal is tevens voorzien van een terrazzovloer, mooie bordestrap, paneeldeuren met chambrangs en lambrisering. Bijzonder sfeervolle inkom.
- Woonkamer 1 (4.9 m x 3.7 m) met houten vloer, zwarte hardstenen schouw en getoogde raam aan de voorzijde met zicht op straat.
- Woonkamer 2 (4.0 m x 3.7 m) ligt naast de gesloten keuken en kan gebruikt worden als eetkamer. Deze ruimte heeft ook een terrazzovloer en schouw.
- Keuken (3.7 m x 3.1 m) voorzien van kunststof werkblad, oven, combimagnetron, 4 pits gaskookplaat, koelkast, vriezer en voldoende opbergruimte. Een raam en deur geven zicht en toegang tot de onderdoorgang naast de woning. Naast de keuken ligt de bijkeuken met witgoedaansluiting.

Eerste verdieping
- Overloop met toegang tot twee slaapkamers en algemene ruimte met keuken. Deze centrale ruimte kan ook dienen als derde slaapkamer.
- Slaapkamer 1 (4.9 m x 3.7 m) ruim van opzet en tevens voorzien van een eigen toilet, wastafel en douchruimte. Ook hier geeft het grote getoogde raam zicht op straat en zorgt voor veel lichtinval. 
- Slaapkamer 2 (5.0 m x 3.5 m) ook weer voorzien van toilet, ligbad en wastafel. B&B kamer nummer 2.
- Centrale kamer ( ontbijtruimte met keuken) (3.5 m x 3.0 m + 2.0 m x 2.0 m). Momenteel wordt deze kamer gebruikt als ontbijtkamer voor de gasten. De keuken komt hier praktisch van pas. De keuken zou ook nog omgebouwd kunnen worden als badkamer, waardoor een extra B&B kamer gecreëerd kan worden.

Tweede verdieping
- Overloop met toegang tot linnenkast, slaapkamer 3 en tweede centrale ruimte met keukeninrichting. (eventueel vijfde slaapkamer).
- Slaapkamer 3 (4.9 m x 3.5 m) met ligbad, wastafel, apart toilet, dakraam en kleine dakkapel. B&B kamer nummer 3.
- Centrale ruimte (4.9 m x 3.5 m) inclusief werkblad met gaskookplaat en warm- en koud water aansluiting. Deze ruimte is voorzien van een grote dakkapel. Naast deze kamer ligt nog een speelkamer c.q. bergruimte.
- Bergruimte c.q. speelkamer (4.9 m x 3.9 m).

Begane grond achterhuis
- Grote ruimte (9.5 m x 9.0 m) die voorzien is van vloerverwarming, keuken en toegang heeft naar tuin middels dubbel openslaande deuren. Tevens is er een aparte toegang onder de poort. Er liggen tal van mogelijkheden om deze loft op eigen manier in te delen. Momenteel wordt deze ruimte als atelier gebruikt. Ook is er een krachtstroomaansluiting. Eigenaren hebben deze ruimte zelf al gebruikt als woning. Middels een industriële trap komt men op de eerste verdieping.

Eerste verdieping
- Ruime overloop met slaapkamer, badkamer en cv ruimte.
- Badkamer (3.2 m x 2.3m )met ligbad, douche, wastafel en toilet. Het velux dakraam geeft voldoende lichtinval.
- Slaapkamer 4 (4.1 m x 3.0 m).
- Bergruimte.
- Twee vides geven contact met de begane grond.
- Het dak is voorzien van Unidekplaten en is zodoende goed geïsoleerd.

Tuin
- Naast de woning bevindt zich een overkapping van maar liefst 14 meter met een breedte van 3.5 meter. Deze kan aan voorzijde middels een poort en aan achterzijde gesloten worden. Prima voor het parkeren van auto of sfeervol aan te kleden met groen. Tevens is de woning en het achterhuis van hieruit toegankelijk.
- Achtertuin gelegen op het zuiden met gazon, groot tuinhuis en terras met afdak. De tuin is goed omsloten. De tuin is tevens voorzien van drie parkeerplekken waar vergunning voor is afgegeven ten behoeve van de B&B.

Bijzonderheden
- Bouwjaar circa 1925
- Inhoud 1210 m3 exclusief doorgang (afsluitbaar)
- Perceel 470 m2
- Totaal inpandige oppervlakte circa 375 m2
- Gebruiksoppervlakte wonen circa 305 m2
- Gebruiksoppervlak overig inpandige ruimte circa 20 m2
- Gebruiksoppervlak gebouwgebonden buitenruimte 50 m2
- Gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 35 m2
- Geïsoleerde daken, deels geïsoleerde muren, geïsoleerde ramen
- School, winkelcentrum en openbaar vervoer op korte afstand
- Hr combiketel 2009 in eigendom (achterhuis) en Hr ketel met gasgestookte 300 liter boiler (voorhuis)
- Vergunde Bed and Breakfast 6 slaapplaatsen, tevens drie parkeerplekken op eigen terrein, 8 slaapplekken (4 kamers) mag volgens bestemmingsplan

Oplevering
In de huidige staat, is in overleg opleverbaar.

Kadastraal
Gemeente Eijsden sectie D 3498, groot 4 are 70 ca.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met makelaar Peter Wetzels, telefoonnummer 043-303 0600 of 06-11520062.

ONDERHOUD
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat koper(s).

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Overige specificaties

 • Bouwjaar1925
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.375 m²
 • Perceelopp.470 m²
 • Inhoud1210 m³
 • Kamers12
 • Slaapkamers5 (2 extra mogelijk)
 • Garageja
Klik hier om de kaart te bekijken

Foto's

Brochure aanvraag