Gratis waardebepaling
Verkocht

Eijsden

Withuis 8

 • Bouwjaar1800
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.270 m²
 • Perceelopp.275 m²
 • Inhoud1145 m³
 • Kamers9
 • Slaapkamers3 (1 extra mogelijk)
Ga direct naar | |
Rijksmonumentale woning uit circa 1800 met als bestemming wonen met bedrijvigheid. De woning ligt aan het Withuis, een gehucht behorende bij de gemeente Eijsden. In de omgeving bevinden zich de landschappen waar men lekker kan wandelen, openbaar vervoer is aanwezig en de toegangsweg naar de A2 richting Maastricht en Luik. Eijsden biedt het winkelcentrum en voldoende cultuur. 

De woning biedt bijzonder veel leefruimte door de circa 1145 m3 inhoud en de 270 m2 gebruiksoppervlak. De woonkamer samen met de kapsalon, die bij de woonkamer betrokken kan worden heeft al een oppervlak van 90 m2. Daarbij komt nog de kantoorruimte c.q. speelkamer c.q. slaapkamer die ook handig is als extra ruimte. Beneden bevindt zich een tweede badkamer waardoor er ook slaapmogelijkheden beneden zijn. Op de eerste verdieping bevinden zich nog drie grote slaapkamers met badkamer. Het dak is recent vervangen en de platte daken zijn ook vernieuwd. Ondanks dat er onderdelen vernieuwd zijn moet de woning gemoderniseerd worden. De tuin (terras) met overkapping ligt vlak naast het beekje de Voer. Leuke plek om te vertoeven met veel privacy. De bestemming van de woning is wonen met bedrijvigheid. Ideaal voor de zelfstandige ondernemer. De voormalige boerderijwoning heeft in de jaren diverse bestemmingen gehad van boerderij, café en mosselhuis tot kapsalon. De woning leent zich tevens voor B&B bij goedkeuring van de gemeente.

Indeling

Souterrain
- Kelder (5.9 m x 4.7 m) getoogd en een hoogte van 1.9 meter. Ideale proviantopslag.

Begane grond
- Hal (2.6 m x 2.6 m) met meterkast en toegang middels dubbele deur naar trappenhuis met kelder, woonkamer en werkkamer c.q. speelkamer.
- Woonkamer (7.4 m x 4.4 m) met grenen vloer en houten balken in het zicht. Een grote doorgang geeft toegang tot de bedrijfsruimte c.q. kapsalon (5.8 m x 3.7 m). Deze ruimte kan evengoed als woonkamer benut worden. Achter de kamer ligt nog de grote eethoek (6.0 m x 4.4 m + 4.1 m x 3.7 m) met toegang tot het terras. Het totale oppervlak van de kamer bedraagt maar liefst circa 90 meter. Vanuit de kamer zijn keuken, bergruimte en toilet goed bereikbaar.
- Keuken (4.6 m x 3.4 m + 3.1 m x 2.0 m) met toegang tot het terras en werkruimte. De eenvoudige keuken is voorzien van een gasaansluiting, koelkast en voldoende opbergruimte.
- Toilet met inbouwcloset en fonteintje.
- Bergruimte (3.7 m x 2.3 m) met gehuurde warmwaterboiler voor warmwater voor de kapsalon.
- Badkamer (3.0 m x 2.1 m) met aansluitingen voor badkamer.
- Bergruimte (3.0 m x 1.9 m) met gehuurde cv ketel. Vanuit deze ruimte komt men uit op het overdekte gedeelte van het terras.
- De werkkamer (4.8 m x 3.6 m) ligt aan de voorzijde. Multifunctionele ruimte als slaapkamer, speelkamer of werkkamer. 

Eerste verdieping
- Overloop met toegang tot twee slaapkamers en badkamer.
- Badkamer (2.6 m x 2.0 m) met wastafel, toilet, douche, witgoedaansluiting en dakkapel.
- Slaapkamer 1 (6.0 m x 3.6 m)
- Slaapkamer 2 (6.0 m x 4.3 m)
- Slaapkamer 3 (6.0 m x 4.1 m)

Tuin
- Voortuin, onderhoudsvriendelijke bestrating met nieuw aangelegd riool, plek voor een zitbankje of groene plantenbakken. 
- Achtertuin, terras met zicht op het beekje de Voer. Leuk plekje om te zitten met alle privacy.

Bijzonderheden
- Rijksmonumentaal pand met monumentnummer 15533
- Bouwjaar circa 1800
- Inhoud circa 1145 m3 
- Perceel 275 m2
- Woonoppervlak 230 m2
- Gebruiksoppervlak 270 m2
- Houten kozijnen met enkel glas 
- Dak volledig vernieuwd
- Gehuurde cv ketel en boiler
- Woning met bedrijfsruimte, momenteel ingericht als kapsalon
- Dient deels gemoderniseerd te worden

Oplevering:
In de huidige staat, is direct opleverbaar.

Kadastraal:
Gemeente Eijsden sectie L 249, groot 2 are 75 ca.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met makelaar Peter Wetzels, telefoonnummer 043-303 0600 of 06-11520062.

ONDERHOUD
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat koper(s).

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Overige specificaties

 • Bouwjaar1800
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.270 m²
 • Perceelopp.275 m²
 • Inhoud1145 m³
 • Kamers9
 • Slaapkamers3 (1 extra mogelijk)

Foto's

Brochure aanvraag