Verkocht

Gronsveld

Rijksweg 195

 • Bouwjaar1874
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.245 m²
 • Perceelopp.320 m²
 • Inhoud775 m³
 • Kamers10
 • Slaapkamers4 (1 extra mogelijk)
Ga direct naar | |


Bijzonder sfeervolle voormalige boerderij / hoeve uit 1874. In het verre verleden heeft deze mooie woning gediend als café, boerderij en tolhuis voor de paarden met karren (momenteel bekend als Het Oude Tolhuis). Kenmerkend voor de oude boerderij zijn natuurlijk de grote houten poort aan de straatzijde met de onderdoorgang naar de gezellige cour bestraat met de bijpassende kinderkopjes, de getoogde ramen, de boogkelder, de van elkaar gescheiden leefkeuken en woonkamer en de grote schouw en originele terazzovloer in de keuken. Een bijzonder mooie woning voor diegene die houdt van karakter, sfeer en nostalgie.
De woning ligt op een zeer gunstige afstand van de A2, Maastricht dat goed en snel bereikbaar is met de fiets en voor de natuurliefhebbers het wandelgebied richting het Savelsbos. Ook het openbaar vervoer en diverse winkels zijn goed bereikbaar.

De woning biedt veel ruimte door de riante leefkeuken met bijkeuken, de grote kelder als provisiekelder, de brede lange woonkamer met aangebouwde tuinkamer, de vier ruime slaapkamers met zelfs mogelijkheden voor een vijfde en de bergzolder. "Onder de poort" is er voldoende plek voor de auto, caravan of fietsen. De houten kozijnen zijn voorzien van isolerend glas, de Hr combiketel in eigendom is pas drie jaar oud en op het dak liggen 20 stuks zonnepanelen die bij koop over te nemen zijn. De gezellig aangelegde tuin is voorzien van een schuurtje en een overkapping.

Indeling 

Souterrain
- Boogkelder gemetseld met bakstenen (6.3 m x 5.0 m).

Begane grond
- Hal (8.0 m x 2.0 m) gelegen tussen de leefkeuken en de woonkamer. De hal voorzien van een eikenhouten trap geeft verder toegang tot de kelder, toilet, bijkeuken, meterkast en cv hok.
- Woonkamer en tuinkamer (9.0 m x 4.0 m) met parketvloer, hoog plafond en dubbele tuindeur uitkomend op het terras. De tuinkamer is speels betrokken bij de woonkamer door enkele muuropeningen die ook hier weer een bijzondere sfeer geven. Vanuit de tuinkamer heeft men goed contact met de tuin.
- Leefkeuken (5.2 m x 5.2 m) voorzien van een originele terrazzovloer, hoge schouw, hoog plafond en diverse getoogde ramen. De lichte boerenkeuken past goed bij de sfeer en is voorzien van een hardstenen werkblad, koelkast, oven, keramische kookplaat en voldoende opbergruimte. Een bijzondere mooie leefruimte met voldoende plek voor een grote tafel. Naast de keuken ligt de bijkeuken.
- Bijkeuken (2.6 m x 2.3 m) met witgoedaansluiting, spoelbak in het aanrecht en deur naar de tuin.

Eerste verdieping 
- Ruime overloop met toegang tot drie slaapkamers, bergruimte en badkamer.
- Badkamer (2.2 m x 2.2 m) voorzien van ligbad, toilet en wastafel.
- Slaapkamer 1 (3.6 m x 4.0 m) met dakkapel.
- Slaapkamer 2 (3.5 m x 4.0 m).
- Slaapkamer 3 (5.0 m x 5.2 m).
- Slaapkamer 4 (5.2 m x 3.0 m) bevindt zich boven de doorgang van de poort.
- Doucheruimte voorzien van douchecabine, wastafel en drde toilet.
- Bergruimte.
- Via de vlizotrap heeft men toegang tot de bergzolder met een lengte van 11 meter en een hoogte van 1.6 meter.

Tuin 
- Goed omsloten achtertuin (cour) gelegen op het zuidoosten. De tuin is bestraat met bijpassende kinderkopjes en voorzien van het nodige groen, schuurtje, overdekt terras, grote onderdoorgang bij de dubbele poort en veel privacy. Bijzonder sfeervol.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1874
- Inhoud 775 m3
- Perceel 320 m2
- Woonoppervlak 170 m2
- Gebruiksoppervlak 245 m2
- Hr Combiketel Nefit 2014 eigendom
- Houten kozijnen dubbel isolerend glas
- 20 stuks zonnepanelen ter overname
- Gelegen nabij openbaar vervoer

Oplevering:
In de huidige staat, is in overleg opleverbaar.

Kadastraal:
Gemeente Eijsden sectie F 945, groot 3 are 20 ca.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met makelaar Peter Wetzels, telefoonnummer 043-303 0600 of 06-11520062.

ONDERHOUD
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat koper(s).

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Overige specificaties

 • Bouwjaar1874
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.245 m²
 • Perceelopp.320 m²
 • Inhoud775 m³
 • Kamers10
 • Slaapkamers4 (1 extra mogelijk)

Foto's

Brochure aanvraag