Verkocht

Maastricht

Vogelzang 9

 • Bouwjaar1926
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.235 m²
 • Perceelopp.1250 m²
 • Inhoud585 m³
 • Kamers8
 • Slaapkamers3
 • Garageja
Ga direct naar | |


Bijzonder mooi karakteristiek en zeer goed onderhouden herenhuis met een zeer gunstige ligging nabij het centrum van Maastricht, A2 en AZM. 
De huidige eigenaren hebben de woning in 1992 aangekocht en daarna volledig gerenoveerd. Het dak is geheel vernieuwd, de muren zijn geïsoleerd en alle leidingen en elektra zijn vernieuwd. Alleen de vier muren zijn destijds blijven staan, de rest is vervangen en opnieuw opgebouwd. In 2003 hebben zij de woning bijzonder mooi uitgebouwd met een ruime woonkamer voorzien van twee grote lichtstraten en twee dubbele deuren. Deze ruimte is heel sfeervol afgewerkt en ingericht. De authentieke elementen van vroeger zijn bewaard gebleven. Zo is de trap authentiek maar ook de deuren en het glas-in-lood raam in de hal. Deze woning biedt veel leefruimte met grote zit- en eethoek, leefkeuken, bijkeuken, drie slaapkamers, grote badkamer, bergzolder en niet te vergeten de bijzonder mooie werkplaats. Een genot voor de hobbyist of voor bedrijvigheid aan huis. Het perceel van maar liefst 1250 m2 biedt veel tuin maar ook extra parkeerplaats voor caravan of boot. Interessante aantrekkelijke woning!!

Indeling

Begane grond
- Hal met meterkast, authentieke trap en toegang tot woonkamer en keuken.
- Woonkamer bestaande uit een groot zitgedeelte (5.7 m x 5.7 m) voorzien van een hardstenen vloer met vloerverwarming en veel lichtinval door de mooie lichtstraten en de twee openslaande deuren. Een grote muuropening met rondboog geeft toegang tot de eetkamer (4.1 m x 3.5 m) met schouw en getoogde raam aan de voorzijden. Deze ruimte geeft een sfeervol contact met de zitkamer. Naast de zitkamer bevindt zich de werkkamer (3.5 m x 3.4 m)die ook op een speelse manier contact geeft met de kamer. Naast de werkkamer bevindt zich de gesloten keuken.
- Leefkeuken (4.1 m x 3.5 m) voorzien van een eenvoudige keuken met keramische kookplaat (gasaansluiting is aanwezig), koelkast met vriesvak en oven.
- Bijkeuken (3.5 m x 2.5 m) met witgoedaansluiting, doucheruimte en toegang tot de werkplaats.
- Toilet (1.4 m x 1.0 m) voorzien van inbouwcloset en fonteintje.

Eerste verdieping
- Overloop met toegang tot drie slaapkamers, badkamer en bergzolder middels vlizotrap. De gehele eerste verdieping is voorzien van een mooie houten vloer.
- Badkamer (2.6 m x 2.4 m) met ligbad, tweede toilet en dubbele wastafel.
- Slaapkamer 1 (4.0 m x 3.6 m)
- Slaapkamer 2 (4.0 m x 3.6 m)
- Slaapkamer 3 (4.0 m x 3.6 m)

Tweede verdieping
- Ruime bergzolder met aanwezig de Hr Combiketel uit 2015 in eigendom.

Bijgebouwen
- Achter de woning ligt de ruime werkplaats c.q. garage (11.5 m x 3.5 m) met grote poort aan de zijkant en deur naar het terras. Deze ruimte is bereikbaar vanuit de bijkeuken waar men makkelijk even onder de douche gaat wanneer er hard gewerkt is. De werkplaats is verder voorzien van geïsoleerde wanden en dak, een strakke geverfde en gevlinderde betonvloer, extra groepenkast met krachtstroom, radiatoren en afzuigunit. Middels een trap komt men op de eerste verdieping van deze ruimte met voldoende opbergruimte. Prachtige ruimte voor de hobbyist of bedrijf aan huis.

Tuin
- Onderhoudsvriendelijke voortuin voorzien van het nodige groen en enkele boompjes. Naast de woning ligt een ruime oprit met afsluitbaar hek. Tevens is er nog een tweede afsluitbare toegang tot het perceel waar men gemakkelijk enkele auto's of caravan kan parkeren. De tuin met veel groen, gazon, enkele bomen en het stukje weide aan de achterkant bieden veel ruimte voor kinderen en voor de tuinliefhebber. Het terras ligt mooi op het zuiden en kan men genieten van de zon. Ook is er een grote overkapping naast het terras waar men nog fijn kan genieten, ook bij slecht weer.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1926, volledig gerenoveerd in 1992 en aangebouwde woonkamer in 2003
- Inhoud 585 m3 exclusief de garage c.q. werkplaats 210 m3
- Perceel 1250 m2
- Woonoppervlak 155 m2
- Gebruiksoppervlak 235 m2
- Energielabel C
- Dak en muren geïsoleerd
- Hardhouten kozijnen met isolerend glas
- Hr Combiketel 2015 in eigendom

Oplevering:
In de huidige staat, is in overleg opleverbaar.

Kadastraal:
Gemeente Maastricht sectie P 3097, groot 12 are 50 ca.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met makelaar Peter Wetzels, telefoonnummer 043-303 0600 of 06-11520062.

ONDERHOUD
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat koper(s).

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Overige specificaties

 • Bouwjaar1926
 • TypeHerenhuis
 • Gebruiksopp.235 m²
 • Perceelopp.1250 m²
 • Inhoud585 m³
 • Kamers8
 • Slaapkamers3
 • Garageja

Foto's

Brochure aanvraag