Gratis waardebepaling
Verkocht

Eijsden

Parrestraat 20

 • Bouwjaar1938
 • TypeVrijstaand
 • Gebruiksopp.150 m²
 • Perceelopp.453 m²
 • Inhoud535 m³
 • Kamers8
 • Slaapkamers4 (1 extra mogelijk)
 • Garageja
Ga direct naar | |
Karakteristieke voormalige woonboerderij uit 1938 bestaande uit een vrijstaand herenhuis en aanliggende stallen en schuur met bijzonder sfeervol binnenerf. De woning ligt in het kerkdorp Oost-Maarland. Het maakt deel uit van de gemeente Eijsden-Margraten en ligt circa 7 kilometer ten zuiden van de stad Maastricht. Oost-Maarland ligt op één kilometer afstand van de Maas met zijn grote plassen en dichtbij het Savelsbos. De woning ligt zeer gunstig ten opzichte van de basisschool, openbaar vervoer, A2 richting Maastricht, Heerlen en Luik. 

Deze sfeervolle woning is in de loop der jaren uitgebouwd en biedt meer dan voldoende leefruimte door de grote leefkeuken, de uitgebouwde woonkamer met aanliggende badkamer, de vier slaapkamers met tweede badkamer en de kelder. De woning is nog voorzien van authentieke elementen zoals de tegeltjesvloer in de hal, de originele trappen, de binnendeuren met deurlijsten en de ramen met bovenlichten.
De woning met stallen en schuur biedt volop mogelijkheden. Zo zou een deel van de stal bij de woning betrokken kunnen worden en zijn er mogelijkheden voor een bedrijf aan huis. Tevens liggen er mogelijkheden voor het houden van B&B of vakantiewoningen als de gemeente hier ontheffing voor verleent. De schuur en stallen zijn mooie opslagruimtes en ideale ruimtes voor de hobbyist. Het bijzonder sfeervolle binnenerf mag hierbij niet ontbreken. Ondanks dat deze woning zeer goed onderhouden is, de tweede badkamer van 2015 is en het totale cv-systeem inclusief Hr Combiketel uit 2011, dient deze woning gemoderniseerd te worden. 

Indeling

Souterrain
- Kelder (4.2 m x 1.5 m).

Begane grond
- Hal (4.2 m x 1.7 m) voorzien van een authentieke gekleurde tegelvloer, hardhouten bordestrap, meterkast en toegang tot de leefkeuken en woonkamer.
- Woonkamer l-living met een oppervlak van 35 m2. Voorzien van een houtkachel met schouw, travertinvloer, houten kozijnen met gekleurde bovenlichten en toegang tot de aanliggende badkamer. Deze zou tevens omgebouwd kunnen worden naar bijkeuken. De stal die achter de woning ligt, kan makkelijk bij de woning betrokken  worden.
- Badkamer op begane grond (3.0 m x 2.5 m) geheel betegeld en voorzien van douche, inbouwcloset, brede wastafel en radiator.
- Leefkeuken (4.2 m x 3.7 m), boerenkeuken met een 4 pits elektrische kookplaat inclusief oven, vaatwasser en koelkast. De keuken is voorzien van veel opbergruimte. Via een halletje is er toegang tot het toilet (1.1 m x 0.85 m) en het binnenerf.

Eerste verdieping
- Overloop (4.3 m x 1.7 m) met bordestrap naar tweede verdieping en toegang tot twee slaapkamers en badkamer.
- Badkamer 2 (3.8 m x 2.3 m) inclusief toilet, ligbad en wastafel.
- Slaapkamer 1 (4.4 m x 3.8 m) met groot raam gelegen aan de voorzijde.
- Slaapkamer 2 (3.8 m x 2.0 m) met groot raam.

Tweede verdieping
- Overloop (4.2 m x 2.8 m) inclusief twee muurkasten en toegang tot slaapkamers 3 en 4.
- Slaapkamer 3 (3.8 m x 3.1 m) met Velux dakraam.
- Slaapkamer 4 (3.8 m x 3.1 m) met Velux dakraam.

Stallen en schuur, bijgebouwen
- Stal 1 (6.5 m x 2.9 + 3.1 m x 2.7 m) gelegen achter de woning. Hier bevindt zich de witgoedaansluiting, waterpomp, Hr combiketel 2011 eigendom en krachtstroomaansluiting. Deze ruimte kan makkelijk vergroot worden door de houten tussenwand weg te halen. Deze stal heeft een bovenverdieping met betonnen vloer.
- Stal 2 (6.8 m x 6.3 m) idem voorzien van een bovenverdieping met betonnen vloer.
- Schuur (11.1 m x 6.6 m) met grote houten poort, dakconstructie met houten spanten. Vanuit deze ruimte zijn de eerste verdiepingen van de stallen goed bereikbaar.
- Stal 3 (5.3 m x 5.0 m) bereikbaar vanaf het erf en de schuur.
- Koelcel (3.8 m x 3.1 m).
- Fietsenhok (3.8 m x 1.9 m) toegankelijk vanaf het erf.
- De eerste verdieping van de stallen hebben een oppervlak van 150 m2.

Tuin
- Sfeervol binnenerf gelegen op het westen. Het erf is voorzien van een passende bakstenen bestrating en karakteristiek door de houten poort en deuren van de stallen. Fijne plek om te vertoeven.

Kenmerken
- Bouwjaar 1938
- Inhoud woning 535 m3 
- Woonoppervlak 140 m2
- Gebruiksoppervlak 150 m2, oppervlak schuur en stallen 340 m2
- Hr Combiketel 2011 eigendom
- Houten kozijnen enkel glas
- Bestemming wonen met bedrijvigheid
- Dient gemoderniseerd te worden

Oplevering:
In de huidige staat, is direct opleverbaar.

Kadastraal:
Gemeente Eijsden sectie A 2112, groot 4 are 53 ca. 

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met makelaar Peter Wetzels, telefoonnummer 043-303 0600 of 06-11520062.

ONDERHOUD
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat koper(s).

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

 

Overige specificaties

 • Bouwjaar1938
 • TypeVrijstaand
 • Gebruiksopp.150 m²
 • Perceelopp.453 m²
 • Inhoud535 m³
 • Kamers8
 • Slaapkamers4 (1 extra mogelijk)
 • Garageja

Foto's

Brochure aanvraag