Gratis waardebepaling
Verkocht

Gronsveld

Rijksweg 34

 • Bouwjaar1900
 • TypeWoonboerderij
 • Gebruiksopp.200 m²
 • Perceelopp.1215 m²
 • Inhoud1025 m³
 • Kamers10
 • Slaapkamers5 (1 extra mogelijk)
Ga direct naar | |
Bijzonder sfeervolle karakteristieke woonboerderij gelegen aan de Rijksweg in Gronsveld. Een zeer gewilde locatie in dit kerkdorp dat zeer gunstig ligt ten opzichte van Maastricht, autosnelweg A2 en natuurgebieden Savelsbos en de Maas. Op korte afstand ligt de basisschool, diverse winkels, en openbaar vervoer. 

De woning c.q. woonboerderij uit 1900 bestaat uit een woongedeelte liggende aan de voorzijde en de gerenoveerde schuur liggend aan de achterzijde met daarachter de grote tuin en grasland. Deze twee wooneenheden zijn verbonden met elkaar door de hal met grote raampartijen. Specifieke kenmerken van de voormalige boerderij zijn de grote ronde houten poort met de onderdoorgang naar de gezellige cour, de ronde raampartijen in de voormalige schuur en de balken en spanten in het dak van de voormalige schuur. 
De huidige eigenaren hebben de woning zeer goed onderhouden en verbeterd. Er zijn 27 stuks zonnepanelen en een luchtwarmtepomp in 2016 aangebracht. Het dak aan de straatzijde is vernieuwd met Unidekplaten, het achterste deel van de woning is voorzien van vloerverwarming en hardhouten kozijnen met dubbel glas en het dak is voorzien van grote ramen met op afstand bedienbare sunscreens. De keuken is van 2010, de badkamer en het toilet zijn van 2004 en de Hr combiketel is van 2010. Buiten deze verbeteringen zijn er nog tal van zaken die de bewoners aangepakt hebben. 

Indeling

Souterrain
- Kelder (3.8 m x 2.8 m)

Begane grond
- Hal (circa 23 m2) die de voorwoning verbindt met het woongedeelte in de voormalige schuur. De vloer is voorzien van een donkere hardstenen vloer (kerkdallen) met deels vloerverwarming. Verder geeft de hal met veel daglichttoetreding toegang tot het binnenerf, toilet met inbouwcloset fonteintje en matglazen deur, bijkeuken, badkamer, kelder, slaapkamer en meterkast (daarbij heeft de keuken in de voormalige schuur een eigen groepenkast). De bijkeuken (2.4 m x 1.9 m) is voorzien van witgoedaansluiting, Hr combiketel 2010, luchtwarmtepomp, omvormer van zonnepanelen en verdeelstation van vloerverwarming. De slaapkamer 1 (3.9 m x 3.6 m) kan ook gebruikt worden als kantoor of speelruimte voor de kids. De badkamer (2.4 m x 1.8 m) is voorzien van een hoekligbad, twee wastafels, radiator en matglazen deur. Praktisch voor mensen die graag beneden slapen.
- Voormalige schuur (8.5 m x 7.5 m) bijzonder fraai verbouwd tot ruime living gecombineerd met keuken en eethoek. De mooie spanten en balken van het dak zijn zichtbaar en er is veel lichtinval door de twee grote dakramen voorzien van op afstand bedienbare sunscreens en de grote ramen inclusief dubbele tuindeur uitkomend op het terras en tuin. De complete moderne keuken is voorzien van een 5 pits elektrische kookplaat, vaatwasser, combioven, koffieapparatuur, koelkast, apothekerskast, voldoende opbergruimte en aanrecht met composiet werkblad en quookerkraan. Enkele fraaie elementen in deze ruimte zijn de hardstenen vloer met vloerverwarming, de hoge schouw met kachel, de grote ronde raampartij waar vroeger de poort in stond en de vide met ernaast de werkplek (4.5 m x 2.1 m) die in open verbinding staat met de kamer. Deze is te bereiken via de berging.
- Berging (4.5 m x 2.5 m) met tuindeur naar binnenerf. Fijne ruimte voor de fietsen en eventueel extra witgoedapparatuur.

Eerste verdieping
- Overloop (3.8 m x 2.4 m) met toegang tot 4 slaapkamers, badkamer 2 en vaste trap naar de zolder.
- Badkamer 2 (2.7 m x 1.1 m) met inloopdouche, inbouwcloset en wastafel.
- Slaapkamer 2 (3.9 m x 3.6 m).
- Slaapkamer 3 (3.9 m x 2.6 m).
- Slaapkamer 4 (3.9 m x 2.0 m) met dakkapel.
- Slaapkamer 5 (2.6 m x 2.4 m).

Tweede verdieping
- Zolderkamer (6.0 m x 3.9 m) met radiator en Veluxdakraam. Het dak is in 2004 vernieuwd en voorzien van Unidekplaten en zodoende optimaal geïsoleerd. Mooie extra ruimte voor hobbykamer of berging.

Tuin
- Voortuin, de woning ligt met de grote houten elektrisch bedienbare toegangspoort aan de straatzijde. Het binnen erf met afsluitbaar hek is sfeervol ingericht en geeft toegang tot de woning en de berging.
- Achtertuin gelegen op het westen is mooi ingericht met een overdekt terras, gazon, enkele grote bomen en veel groen. Achter de siertuin met houten tuinhuis ligt nog het stuk grasland waarop momenteel enkele geitjes grazen.

Kenmerken
- Bouwjaar 1900
- Inhoud 1025 m3 
- Woonoppervlak 180 m2
- Gebruiksoppervlak 200 m2
- 27 stuks zonnepanelen
- Luchtwarmtepomp, Hr combiketel 2010 in eigendom
- Hardhouten kozijnen dubbel glas deels met ingebouwde sunscreens
- Dak en raam isolatie, deels vloerisolatie
- Deels voorzien van vloerverwarming  

Oplevering:
In de huidige staat, is in overleg opleverbaar.

Kadastraal:
Gemeente Gronsveld sectie B 1730 groot 8 are 30 ca. 
Gemeente Gronsveld sectie B 3673 groot 3 are 85 ca.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met makelaar Peter Wetzels, telefoonnummer 043-303 0600 of 06-11520062.

ONDERHOUD
De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat koper(s).

AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van uitgegaan worden dat deze brochure slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) zijn onder andere verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

 

Overige specificaties

 • Bouwjaar1900
 • TypeWoonboerderij
 • Gebruiksopp.200 m²
 • Perceelopp.1215 m²
 • Inhoud1025 m³
 • Kamers10
 • Slaapkamers5 (1 extra mogelijk)

Foto's

Brochure aanvraag